Sentrumsskule i Sykkylven

 

Vinner av pris- og kompetansekonkurranse, Sykkylven kommune

I samarbeid med Ola Roald Arkitektur AS vant vi pris- og kompetanse-konkurransen for Sentrumsskule i Sykkylven våren 2020. Konkurransen omfattet full prosjekteringsgruppe og bestod av LoLe:Landskap AS som landskapsarkitekt, Tømmerdal Consult AS og WSP Norge AS som RIB, Kvalsund Ingeniører AS som RIE og Riksheim Consulting AS som RIV. I tillegg hadde vi Sweco AS med på RIaku og RIBr. STREKEN AS har hatt rollen som leder av prosjekteringsgruppen. Forprosjektet ble levert i mars 2021.

Den nye Sentrumsskulen i Sykkylven skal samle de tre barneskolene Aure, Ullavik og Vik i ett nytt felles bygg, plassert på Bakkeøyane like nord-øst for Sykkylven sentrum.

Tomta er et NLF område og byr på storslagne grønne og blå kvaliteter i form av åpenhet og utsikt, i tillegg til skog og eIv. Prosjektet har som mål å ta vare på så mye som mulig av verdifulle naturkvaliteter.
I tillegg til barneskole, omfatter prosjektet idrettshall og musikk- og kulturskole. Den nye barneskolen forberedes for 3 paralleller og maksimalt 525 elever.

Hovedmålet for prosjektet er å gi ett framtidsretta og godt skoleanlegg for de tre tidligere skolene. Den nye sentrumsskulen skal samle enhetene i ett felles bygg, og danne en felles identitet knyttet til det nye skoleanlegget.

Bruk av massivtre ble avklart tidlig i skisseprosjektet, og i forprosjektet er det tatt inn desentraliserte ventilasjonsløsninger. Bruk av massivtre i bærekonstruksjonen legger til rette for rasjonell, industriell prefabrikasjon og montasje, og ikke minst, generalitet og fleksibilitet i planen.

Forrige
Forrige

Fuglehaugen hyttefelt - Planoppstart reguleringsplan

Neste
Neste

Haukås skole