Haukås skole

1. pris i pre-kvalifisert konkurranse, Hustadvika kommune

Vårt team bestående av Christie AS, Ola Roald Arkitektur AS / STREKEN AS, Hagen Landskap og LoLe:landskap AS vant konkurransen.

Den nye skolen i Elnesvågen skal - i tillegg til å gi et framtidsretta skolebygg – også være med på å gi identitet til bygda, og fortette sentrum i Elnesvågen. Det er lagt vekt på miljøvennlige materialer, med massivtre i vegger og dekker.

Bygget føyer seg inn i rekken av relativt store, horisontale bygg i sentrum. Dette har vi har vi skalert det ned slik at det også kommuniserer med de mindre bygningene i nærheten. Denne nedskalering skaper et lekent spill med volumer. Skolebygget vil på denne måten møte de små og store elevene med individuelle bygningsvolumer, som gir identitet til de respektive trinnarealene. Dette bidrar til å skape sterk tilhørighet og differensierer de forskjellige avdelingene i skolen.

Mot den urbane siden og hovedgata fremstår bygget med sine to til tre etasjer som en del av rekken med store bygg videre bortover mot sentrum, mens mot utearealene og idrettsplassen er volumene i to etasjer og fremstår som mindre individuelle bygg og hjemsted for de respektive trinnene. 

Forrige
Forrige

Sentrumsskule i Sykkylven

Neste
Neste

Jendem skole