Åndalsnes barneskole

1.premie i en begrenset konkurranse - To-parallell barneskole i bymiljø

Prosjektet startet med 1.premie i en begrenset konkurranse med vekt på hvilke muligheter som fantes på eksisterende tomt. Skoletomt/ skolegård i bymiljø, med begrensende arealer tilgjengelig. Hovedbygningen er fra 1920, og det ble lagt stor vekt på å bevare skolens ytre i størst mulig grad.

Anlegget består av 3 deler;
Hovedbygget fra 1920, en ombygd gymsal fra 1950 tallet med en ny 2.etasje og en helt ny rotunde som bygger det hele sammen. Gymsalen fra 1950 er ombygd fra innerst til ytterst og framstår med en ny 2.etasje som et helt nytt bygg. Hovedbygningen fra 1920 er mer nennsomt pusset opp - da det her var et poeng i seg selv å bevare bygget i mest mulig opprinnelig form.

Klasserommene er fordelt i begge etasjer i gammel gymsal, samt i hovedbygningen. Rotunden knytter det hele sammen med trapper og heis, og tar opp nivåforskjellene mellom de 3 etasjene i hovedbygget, de to etasjene i gymsalbygget, og de to etasjene i rotunden. Rotunden inneholder, i tillegg til hovedinngang, et stort samlingsrom og skolekjøkken, musikk- rom, og alle lærerarbeidsplasser i 2. etasje.

Forrige
Forrige

Åndalsnes ungdomsskole

Neste
Neste

Aure omsorgssenter