Kristiansund videregående skole

Prøveprosjekt for Møre og Romsdal fylkeskommune, mtp bruk av massivtre

Det er hovedsakelig verkstedshallene som er bygget med massivtre. Resterende bærekon- struksjoner er av betong. Hele bygget er kledd med tegl.

Målsettingen har vært å gi tidsriktige lokaler for administrasjon, bygg- og anleggsfag og naturfag. I tillegg har målet vært å tilfredsstille fylkestinget sin visjon om at nye Bygg 08 skulle bygges som et «signalbygg».

Det er og forsøkt å tilfredsstille intensjonen i gjeldende Regional energi- og klimaplan, hvor det skal fokuseres på bruk av klimanøytrale byggematerialer innendørs. Som et bidrag til dette, er det i alle 3 hallene benyttet massivt tre innvendig på alle ytterveggene.

Administrasjon med resepsjon og vestibyle er det stedet hvor elever, ansatte og besøkende skal henvende seg. Dette er skolens nye nav og signaliserer den betydningen det har, med hovedinngangens sentrale posisjon.
Byggetrinn 2 skal i hovedsak inneholde kantine og bibliotek. Sammen med vestibyle/resepsjon og administrasjons delen i byggetrinn 1, blir dette skolens viktigste ansikt utad.

Bygget har fått en fasadekledning i dansk grå spraglet tegl, kombinert med glass- fasader i trappegang, samt fargede glass- partier i administrasjonsdelen. Dette i kontrast til øvrig bygningsmasse som i hovedsak består av tradisjonelle teglrøde fasader.

Bygge- og vedlikeholdssjefen mener at bygget har fått den nødvendige tyngde til å ivareta målsettingen i det mangslungne bygnings- miljøet ved Kristiansund videregående skole.

Forrige
Forrige

Norsk fjordsenter

Neste
Neste

Åndalsnes sjukeheim